Rijschool-Klaassen

Jij kan het, daar zorgen wij voor!

Tussentijdse toets (TTT)

Wat is een TTT en wat is de toegevoegde waarde ervan? 

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen, waarbij een examinator van het CBR je rijvaardigheid beoordeelt. Zo kun je alvast wennen aan het rijexamen en kan het helpen om eventuele nervositeit bij je weg te nemen. Maar je kunt hiermee ook vrijstelling voor bepaalde onderdelen krijgen voor je examen.

Hoe het werkt

Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen die wij tijdens de rijlessen al flink geoefend hebben. Die onderdelen worden dan getoetst volgens de officiële exameneisen. Jouw instructeur gaat altijd mee tijdens dit toetsen van de rijvaardigheid. De TTT duurt ook even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies van de examinator over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. 

Vrijstelling

Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen! Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het slagingspercentage voor je eindexamen zeker met 20% word verhoogd als je een TTT hebt gedaan. 

Rijschool Klaassen heeft daarom ook altijd een tussentijdse toets in de lespakketten opgenomen.